EUD handelsuddannelse for voksne

Handelsuddannelsen er for dig, der gerne vil arbejde med handel og virksomheder. Du lærer både om salg, indkøb og logistik. En vigtig del af arbejdet går ud på at være med til at øge værdien af virksomhedens produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Du lærer at indhente tilbud, sammenligne priser og kvalitet, arbejde med logistik samt at indkøbe varer. Som handelsuddannet kan du arbejde i handelsvirksomheder eller starte din egen handelsvirksomhed. 

Handelsuddannelsen består af et EUD Business grundforløb og et hovedforløb med læreplads. Grundforløbet varer 20 uger. Hovedforløbet er selve praktikdelen, som typisk varer 2 år. Det kan dog forkortes, hvis du er fyldt 25 år og har relevant meritgivende praktisk erfaring.

 

EUD handel som onlineforløb

EUD handel online er et grundforløb for dig der gerne vil have mulighed for at tage din EUD handelsuddannelse hjemmefra. Du er ikke bundet af et skoleskema, da al undervisning foregår online. Alt du behøver er en computer og en internetforbindelse. Bøger, undervisning, aflevering af opgaver, fremlæggelser og eksamen kører 100 % online, hvor du blot logger dig på via din computer. Det gennemgående tema er iværksætteri, og forløbet afsluttes med to eksaminer. Du kan starte på din uddannelse helt uden at have styr på IT, det lærer vi dig hen ad vejen. Vælg onlineforløbet når du tilmelder dig. 

SU og elevløn

Uddannelsen er gratis. Du kan få SU på grundforløbsdelen af din erhvervsuddannelse. Hvis du er fyldt 25 år, når du starter i praktik, kan du få voksenløn i praktikperioden. Voksenlønnen er højere end en normal elevløn. Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Læs mere her.

  • Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.
  • Er du EUV 1 elev og er du ikke ansat i en virksomhed, kan du få SU på hovedforløbets skoleperioder. 
  • Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. 

Praktiske oplysninger

Som færdiguddannet kan du få job i virksomheder, der handler med andre virksomheder (også kaldet business-to-business). Du kan også starte din egen handelsvirksomhed.

På uddannelsen skal du vælge at blive faglært indenfor tre områder: som handelsassistent med speciale i salg, som indkøbsassistent eller logistikassistent. Læs mere om hvert område herunder. 

Handelsassistent

Du kan vælge retningen handelsassistent med specialet salg, hvor du om kundeadfærd og forskellige måder at sælge på. Du lærer også forhandlingsteknik og får kendskab til at planlægge salg og tilrettelægge markedsanalyser. Afhængigt af din praktikaftale kan du vælge mellem brancherne: auto, VVS, stål, træ- og byggematerialer, værktøj og værktøjsmaskiner, landbrugsmaskiner samt el, eller vælge profilen storkunde.

Indkøbsassistent

Hvis du gerne vil være indkøbsassistent lærer du om indkøb, fra at processen starter hos leverandøren, til at varen bliver leveret og betalt hos en kunde. Du lærer om import, eksport og internationale betalingsmåder, og du får kendskab til markederne i ind- og udland.

Logistikassistent

Som logistikassistent lærer du, hvad det koster at sende og at oplagre varer. Desuden lærer du at tilrettelægge vareforsendelser til flere kunder på en praktisk måde.

Efter end grundforløb starter din læreplads. Du får lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv samtidig med, at du skal lære en masse. Lærepladsen tager et til to år afhængig af hvilken tidligere uddannelse og erhvervserfaring du kommer med. Du får løn i hele praktikperioden.

Lærepladsen begynder efter EUD

Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter bestået EUD grundforløb på 20 uger.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads

I løbet af de 20 uger har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere.

Optagelseskravet til EUD Business er mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse. Vi anbefaler ligeledes et godt fagligt niveau i engelsk.

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

Kontakt også vores voksenvejledning for at høre om du har de rette kvalifikationer her.

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Du søger optagelse gennem tilmeldingslinket her på siden.

Er du over 25 år? 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Læs mere her.

Når du tilmelder dig EUS 10 uger indkaldes du automatisk til en RKV hos en af vores studievejledere. 

Lærepladsservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en læreplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock lærepladsservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af læreplads til indgåelse af uddannelsesaftale og lærepladsplan. Se mere her.

Kontakt studievejledningen

Vejledning på erhvervsuddannelserne

Du er altid velkommen til at sende en mail som besvares dagligt eller henvende dig i vores træffetider, som er:                                 

Mandag:                                                                                                                            

10:00-11:00: Telefontid                                                 

13:00-15.00: Telefontid og åben vejledning

Onsdag: 

13:00-15.00: Telefontid og åben vejledning

Fredag:

10:00-11:00: Telefontid

 

Sommerferie

Uge 27 telefontid 9.00-11.00 mandag, onsdag og fredag

Lukket uge 28, 29, 30

Uge 31 telefontid 9.00-11.00 onsdag og fredag

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk