EUX Business Iværksætter

På EUX Business Iværksætter sætter vi fokus på livet som iværksætter, og alt hvad det indebærer. Uddannelsen er praktisk orienteret og et oplagt valg for dig, der drømmer om at starte egen virksomhed eller at arbejde i en startup.

 

NB_grafik_green.png
EUX_ung_1.jpg
Få faglig ballast som iværksætter

En uddannelse fra EUX Business Iværksætter er for dig med store iværksætterdrømme. Sideløbende med din EUX Business er der rigtig meget fokus på iværksætteri og hvordan du starter din egen virksomhed. En EUX Business Iværksætter åbner op for mange gode muligheder både som karriere i en virksomhed og som selvstændig.

Om uddannelsen

EUX Business Iværksætter er en erhvervsfaglig studentereksamen, som varer 4 år. Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du altså både en studenterhue og et fagbrev – og et hav af muligheder efterfølgende. På iværksætterlinjen på EUX underviser vi bl.a. i markedsføring, salg, logistik, økonomi, forretningsplan, administration og drift. Det gør dig klogere på, hvad det indebærer at være iværksætter og giver dig kompetencer, der gør dig klar til at etablere og drive din egen virksomhed, når du er færdig med uddannelsen. I løbet af uddannelsen deltager vi også i flere events, hvor du får mulighed for at præsentere dine ideer og møde kendte og anerkendte iværksættere. 

Mød en elev og en underviser

Mohammed El Bouaboallati underviser på EUX Business Iværksætter

På EUX Business Iværksætter som er en 4- årige erhvervsfaglig studentereksamen er vi den første skole i Danmark som har lavet en uddannelse der har fokus på at uddanne i iværksætteri hvor din ide bliver udviklet og din virksomhed bliver præsenteret for erhvervslivet så du kan komme i gang. Hør underviser på EUX Business Iværksætter Mohammed El Bouaboallati fortælle mere her.

Praktiske oplysninger

Mulighederne er mange med en EUX Business Iværksætter. Du kan vælge at gå enten kontor, handels eller salgsvejen. Og får du blod på tanden til at læse videre, kan du søge ind på videregående uddannelser med en fuld EUX-uddannelse. 

Som noget nyt har vi indført praktikpladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig elevplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i praktikpladsgarantien, som fx at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en elevplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om praktikpladsgarantien her

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude.  I de fleste tilfælde tager praktikken 2 år, og du får løn i praktikken.

Praktikken begynder efter EUX 1. del

Praktikken kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX 1. del.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du elevplads

Du finder selv din elevplads, men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dig:

Du får praktikpladssøgning som fag, vi arrangerer jobbørs, hvor du kan møde en masse spændende virksomheder, der søger elever, og vi har praktikpladskonsulenter ansat, som formidler elevpladser, og som du altid kan tage en snak med.

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
•Være erklæret uddannelsesparat
•Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
•Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
•Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
•Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
•Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Næste studiestart er mandag den 10. august 2020. Du kan søge om optagelse på uddannelsen via linket her på siden.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

EUX Business Iværksætter - oversigt
Klik på oversigten for at finde fagene på EUX Business Iværksætter.

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Studievejledning

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk