EUX Business Iværksætter

For dig der vil være iværksætter

EUX Business Iværksætter er en erhvervsfaglig studentereksamen, som varer 4 år. Går du hele vejen og tager en fuld EUX, får du altså både en studenterhue og et fagbrev – og et hav af muligheder efterfølgende. På iværksætterlinjen på EUX underviser vi bl.a. i markedsføring, salg, logistik, økonomi, forretningsplan, administration og drift. Det gør dig klogere på, hvad det indebærer at være iværksætter og giver dig kompetencer, der gør dig klar til at etablere og drive din egen virksomhed, når du er færdig med uddannelsen. I løbet af uddannelsen deltager vi også i flere events, hvor du får mulighed for at præsentere dine ideer og møde kendte og anerkendte iværksættere. 

Company programme.jpg
Del af europæisk iværksætterkoncept

På EUX Business Iværksætter deltager du i Company Programme under Fonden for Entreprenørskab, hvor du skal arbejde med egne ideer og lære at starte egen virksomhed. I Company Programme kommer du til at designe, markedsføre, prisfastsætte og sælge din idé. Company Programme er et landsdækkende og europæisk iværksætterkoncept, der giver dig mulighed for at deltage i konkurrencer mod elever fra andre skoler på forskellige messer i hele landet. Du kommer bl.a. med til DM i iværksætteri og til internationale konkurrencer i udlandet. Vælger du EUX Business Iværksætter, stilles der krav til, at du kan arbejde sammen med andre. Et Company Programme-team består af mellem tre og fem elever. Du skal kunne planlægge din egen tid og arbejde projektorienteret i samarbejde med din gruppe. Og så skal du være målrettet og villig til at investere det, der skal til for at blive en god iværksætter. 

 

Herunder kan du se, hvordan uddannelsen er bygget op:

Mød os

Praktiske oplysninger

Mulighederne er mange med en EUX Business Iværksætter. Du kan vælge at gå enten kontor, handels eller salgsvejen. Og får du blod på tanden til at læse videre, kan du søge ind på videregående uddannelser med en fuld EUX-uddannelse. 

Som noget nyt har vi indført lærepladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig læreplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i lærepladsgarantien, som fx at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en læreplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om lærepladsgarantien her

Praktik er en vigtig del af uddannelsen. Du tager både uddannelse og får en masse værdifuld erhvervserfaring med henblik på den spændende karriere der venter derude.  I de fleste tilfælde tager praktikken 2 år, og du får løn i praktikken.

Lærepladsen begynder efter EUX 1. del

Lærepladsen kan begynde umiddelbart efter du har afsluttet EUX 1. del.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du læreplads

Du finder selv din læreplads, men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dig:

Du får lærepladssøgning som fag, vi arrangerer jobbørs, hvor du kan møde en masse spændende virksomheder, der søger elever, og vi har lærepladskonsulenter ansat, som formidler lærepladser, og som du altid kan tage en snak med.

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere. Læs mere her.

For at blive optaget på EUX Business skal du
•Være erklæret uddannelsesparat
•Have bestået folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på mindst 02
•Dansk i 9. eller 10. klasse: bestået alle delprøver med et gennemsnit på mindst 02
•Matematik i 9. klasse: Bestået alle skriftlige delprøver med et gennemsnit på mindst 02
•Eller matematik i 10. klasse: Bestået de skriftlige og mundtlige prøver med et gennemsnit på mindst 02
•Til en screening i dansk og en personlig samtale inden vi kan byde dig velkommen på Niels Brock

Du kan søge om optagelse på uddannelsen her

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Lærepladsservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en læreplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock lærepladsservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af læreplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Kontakt os

Vejledning, erhvervsuddannelser

Vejledningscenteret holder lukket i efterårsferien/uge 42.

Telefontider: mandag, onsdag og fredag kl. 9.00-11.00 samt mandag og onsdag kl. 13.00-15.00. 

Åben vejledning i vejledningscentret hver mandag og onsdag 13.00-15.00

Du er altid velkommen til at sende en mail som besvares dagligt.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk