EUX kontoruddannelse for voksne

Vi har stadig ledige pladser på EUX voksen til august 2021

Drømmer du om en fremtid inden for forvaltning og administration? Her på siden kan du læse mere om dine muligheder med en kontoruddannelse eller en uddannelse til advokatsekretær, der begge giver adgang til løn under uddannelse og mange spændende jobs, der kræver overblik og et veludviklet administrativt gen. Niels Brocks kontoruddannede beskæftiger sig med en bred vifte af opgaver på et kontor, som f.eks. arbejde med kundehenvendelser, markedsføring, økonomi og informationsopgaver.

Niels_Brock_Voksen1922.jpg
Uddannelsens opbygning

Kontoruddannelsen består af et EUX grundforløb, det studieforberedende år og hovedforløbet med praktik i op til to år. Du kan vælge mellem en all-round uddannelse indenfor kontorområdet i alle typer virksomheder, eller du kan vælge at specialisere dig indenfor specifikke brancher.

Start 10. august 2021

Start- og slutdato: 10. august 2021 - 14. januar 2022
Sted: Nørre Voldgade 34
Tilmeldingsfrist: 24. august 2021 kl. 12:00

SU og elevløn

Uddannelsen er gratis. Du kan få SU på grundforløbsdelen af din erhvervsuddannelse. Hvis du er fyldt 25 år, når du starter i praktik, kan du få voksenløn i praktikperioden. Voksenlønnen er højere end en normal elevløn. Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Læs mere her.

 • Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.
 • Er du EUV 1 elev og er du ikke ansat i en virksomhed, kan du få SU på hovedforløbets skoleperioder. 
 • Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. 

Praktiske oplysninger

Uddannelsen giver mulighed for ansættelse indenfor kontorområder af en virksomhed. Det kan være i en marketing-, kommunikations-, økonomi- eller HR-afdeling. Praktikdelen giver en værdifuld erfaring, som både kan være i en mindre virksomhed eller større koncern, og kan både være i det private erhvervsliv og i det offentlige. På kontorretningen kan du for eksempel søge job i det offentlige, hvor ministerierne, kommunerne, forsvaret og rigspolitiet tager mange elever. Men det kan også være i store danske virksomheder som Novo Nordisk, MT Højgaard eller Topdanmark. Hvis din uddannelse har været tilknyttet et speciale vil du kunne få job indenfor følgende områder:

 • Administration
 • Økonomi
 • Advokatsekretær
 • Lægesekretær
 • Offentlig Administration
 • Rejseliv
 • Revision
 • Spedition og shipping

Som noget nyt har vi indført praktikpladsgaranti for EUX-elever på Niels Brock. Når du tilmelder dig ordningen, bli­ver du en del af et særligt forløb, hvor vi arbejder målrettet på at finde en 2-årig elevplads sammen med dig. Vi stiller krav til dem, der deltager i praktikpladsgarantien, som fx, at du kan møde til tiden, aflevere dine opgaver rettidigt osv. Alt sammen fordi, vi skal være med til at sikre, at du kan få en elevplads. Niels Brock samarbejder med en række virksomheder om at løfte denne opgave, og de ser frem til at tage godt imod dygtige elever fra Niels Brock. 

Læs mere om praktikpladsgarantien her

Efter endt grundforløb skal du i praktik. Du får lov at prøve kræfter med det rigtige arbejdsliv samtidig med, at du skal lære en masse. Praktikken tager et til to år afhængig af hvilken tidligere uddannelse og erhvervserfaring du kommer med. Du får løn i hele praktikperioden.

Praktikken begynder efter EUX Business

Praktikken kan begynde umiddelbart efter det studieforberende år på EUX Business.

Din personlige vejleder

I forbindelse med dit skoleophold har du en tutor (din personlige vejleder) og/eller studievejleder som du har kontakt med. Denne person følger dig også gennem din erhvervsuddannelse.

Sådan søger du praktikplads

I løbet af det studieforberende år har du faget praktikpladssøgning. Du skal selv finde din praktikplads, men vi hjælper dig med at formulere en søgestrategi, CV og ansøgning, så du får den helt rigtige elevplads der matcher dig og dine karrieredrømme. 

Løn og arbejdstid

Elever har som alle andre medarbejdere en arbejdsuge på 37 timer i gennemsnit og får elevløn. Du er også omfattet af de samme regler om ferie, som andre medarbejdere.

Vi anbefaler, at du kontakter Studievejledningen for voksne hurtigst muligt, som kan hjælpe dig med om du mangler kurser for at kunne starte på EUX for voksne. Du kontakter dem her

Optagelseskravet på alle erhvervsuddannelser er et gennemsnit på mindst 02 i dansk og skriftlig matematik ved afgangsprøverne i 9. eller 10. klasse.

Opfylder du ikke kravene til at blive optaget på en erhvervsuddannelse på Niels Brock, kan du tilmelde dig optagelsesprøver i dansk og/eller matematik her.

For at komme på EUX-forløbet kræves der endvidere dansk, engelsk og samfundsfag på C-niveau. Har du ikke disse tre fag, har Niels Brock indgået et samarbejde med Akademisk Studenterkursus, som udbyder en SU-berettiget EUX-forberedelsespakke. Forløbet strækker sig over 18 uger og der startes nye hold fem gange årligt: januar, februar, maj, august og september.  

Du kan tilmelde dig en EUX-forberedelsespakke her.

SU

Uddannelsen er SU berettiget. Du kan finde svar på spørgsmål om SU her.

Du søger optagelse gennem tilmeldingslinket her på siden.

Er du over 25 år? 

Er du over 25 år indledes din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Læs mere her.

Når du tilmelder dig EUX Business indkaldes du automatisk til en RKV hos en af vores studievejledere. 

Grundforløbet består af følgende fag:

 • Organisation C
 • Matematik C
 • Virksomhedsøkonomi C
 • It C
 • Afsætning C
 • Uddannelsesspecifikt fag: Handel, Detail eller kontor

Fag på det studieforberedende år:

 • Dansk A
 • Afsætning A
 • Engelsk B
 • Virksomhedsøkonomi B
 • It B
 • Valgfag på C-niveau

Elevhåndbog

Du finder undervisningsbeskrivelser for holdene på EUX Voksen her.

 

Praktikservice

Hos Niels Brock har vi et mål om at gøre det så ukompliceret som muligt for dig at få en elevplads når du er færdig med dit grundforløb. Derfor assisterer Niels Brock Praktikservice dig gennem hele processen, fra godkendelse af elevplads til indgåelse af uddannelsesaftale og praktikplan. Se mere her.

Kontakt studievejledningen

Vejledning, erhvervsuddannelser

På studievejledningen for Niels Brocks erhvervsuddannelser vejleder vi om EUX gymnasiet, EUD, EUS og Hovedforløbet. Du kan kontakte os i vores åbningstid eller sende en mail.

Telefon: 33 41 91 70 E-mail: vejledning@brock.dk